Friday, December 27, 2013

Praznično sankanje

Čudovito mirni so ti naši božično-novoletni prazniki, pravi balzam za dušo. Prepotreben odmor od hitrega delovnega tempa. Pričeli so se s štiridnevnim obiskom tasta in tašče, ki je bil prav sproščen, na easy, za marsikoga se zdi čudno, a mi se imamo skupaj prav luštno. Otroci so se naigrali z babico in dedkom, midva sva še par dni delala, nato pa smo vsi skupaj, še z mojo stranjo družine praznovali, pripravili in pojedli božično večerjo, šli k polnočnici, se zjutraj obdarovali, imeli še božični zajtrk in kosilo. Nato pa je sledil dolg skoraj eno in poldnevni počitek, prav potrebovali smo ga, cela naša razširjena družinica.
Iz lenobnega vzdušja sem svojo družinico zbudila s pobudo, da bi odšli na izlet in sankanje v Kranjsko Goro. Otroka sta se po poti naspala, ob prihodu pa smo se najprej odpravili na krajši sprehod po sončnem središču, svoje trebuščke napolnili z domačo hrano najboljše gostilne naokrog, pr' Martin, nato pa odšli na sankanje z našima nadobudnežema. Užitek ju je bilo gledati tako navdušena in razigrana, nasmejana in vesela. Po koncu sankanja smo se odpravili še na topek čajček, po poti domov pa smo grizljali še babičino čokoladno potico in praznične piškotke.  Za piko na i pa sva se z dragim odpravila še na zmenek v kino po dolgem času in na topel napitek.
Počutim se blagoslovljena zaradi sončnega vremena, redkost tam v teh dneh, zaradi mojih čudovitih otrok, ki sta bila tako prijetna in nasmejana cel dan, tako da smo se imeli res lepo, umirjeno in toplo.
Tudi vam želim čudovite, mirne, tople in ljubeče praznike ter 2014 polno čudovitih dni!