Saturday, January 1, 2011

Tigrasti začetek 2011

Silvestrovo. Letos je bilo v znamenju tigra, dimljenega lososa, šampanjca z zlatom in...zlatega sina :) V mojih tigrastih copatkih s svileno pentljico in tigrastim trakom za lase vstopam v novo leto 2011 in šele zdaj se mi je posvetilo, da smo še vedno v kitajskem letu tigra (ki traja do februarja in v katerem je rojen moj sin).

Kar naenkrat je bilo tu, silvestrovo, zadnji večer starega leta. Ura je osem, v ozadju poslušam silvestrske melodije. Po hitrem pospravljanju stanovanja se umijem, svečano (kot omenjeno tigrasto;) oblečem, nadenem zlat pas in okrasim veke z zlatimi bleščicami. Takrat še nisem vedela, da bo cel večer tudi tako zlato obarvan. S čestitkami na ustnicah in s sinčkom v rdeči novoletni opravi v naročju se z možem odpraviva k mojim staršem. Veselje in novoletni program po televiziji popestrim še z enim presenečenjem- lahkim prigrizkom na bazi rukole z olivnim oljem, s paradižnikom, črnimi olivami, sirom in kruhom s semeni. Nazdravimo in odpremo darila. Letos je bil Dedek Mraz res radodaren, a ura se hitro približuje polnoči in že odbrzimo k sosedom, kjer bomo skupaj vstopili v novo leto.

Tam že čaka zbrana družba in zaradi dobrega prigrizka z lososom in zanimive teme pogovora komaj pravočasno prižgemo radio in odpremo šampanjec. 5,4,3,2,1...srečno novo leto 2011! Voščimo si in se poljubčkamo, nazdravimo pa s posebno zlato penino s koščki zlata, ki nas nato žgečkajo po grlu bolj kot mehurčki. Zlata voščila, zlat šampanjec, zlati prijatelji, zlat večer... popolno. Hvaležna pa sem tudi svojemu zlatemu sinu, ki je na starega leta dan prespal skoraj ves dan, da zvečer ni bil preutrujen, nekaj časa zabaval goste s svojim smehom in je nato po rahlem očkovem zibanju mirno spal v svoji košari skoraj do jutra svežega leta. Čudovit spanec po čudoviti noči in nato še slasten možev zajtrk. Mmmmmmm. Pravijo, da bo celo leto tako, kot je bilo začeto in zato vsem želim zlato leto 2011! (Če se pa za vas ni dobro začelo, pa naj velja: Slab začetek- dober konec! ;)

No comments:

Post a Comment